Column Be You-Vijf: De potloodtest

Door Permalink 0

Een geel kleurpotloodje, een zwarte stift, een gum, een slijper en een potje tipp-ex. Dat is wat ik verzameld had onder mijn eigen twee borsten, nog geen vijf minuten nadat gehoord had van de potloodtest. Als je een potlood kan klemmen onder je borsten zonder die potlood op de grond te laten vallen, zijn de beste jaren gepasseerd en heeft de zwaartekracht genadeloos toegeslagen. Want borsten moeten pront en fier zijn. Naar voor wijzen, staren en niet loensen. Staan, niet hangen. Het kan alleszins niet de bedoeling zijn dat het een plek wordt waar verloren voorwerpen verzamelen om nooit meer teruggevonden te worden. Ook al zijn er mannen die trekken, sleuren en zuigen aan borsten en tepels als ware het de knopjes van hun spelconsole waarop ze bier gemorst hebben.
De hele inhoud van een pennenzak dus, dat was het resultaat van de potloodtest. En de pennenzak zelf er ook nog bij. En ik maar schudden. En ik maar springen. Tot er iets viel. Toen ik naar beneden keek bleek het mijn zelfvertrouwen te zijn. Het lag wat onbestemd naast een verloren sok.

Comments are closed.